02.12.2011 14:40:24 | edda | přečteno: 5212x
Bratři Bolšichové přijedou na Rallye Praha Revival
 

Bratři Bolšichové přijedou na Rallye Praha Revival.

  Připravovaná Rallye Praha Revival 2012 se už může pochlubit první zahraniční posádkou, která potvrdila svůj start. Přilákat na start revivalů i zahraniční posádky, které v minulosti u nás úspěšně závodily, bylo tajným přáním pořadatelů a zejména promotéra Edy Patery. Práce se sháněním kontaktů a následné vysvětlování o co v revivalu jde, přinesla první ovoce.

  K velké radosti pořadatelů pozvání přijali Nikolaj a Igor Bolšichové z Moskvy. Je to přesně taková posádka o jaké mají pořadatelé zájem. Posádka bratří Bolšichů patřila ve své době k nejlepším v tehdejším SSSR a jako členové reprezentační ekipy získávali úspěchy v Poháru míru a přátelství, na vysvětlenou pro mladší fanoušky rally, to byl šampionát zemí bývalé RVHP (co bylo RVHP si už, prosím, najděte sami). Pamětníci jistě potvrdí vysokou sportovní úroveň tohoto zápolení. Na nespočet úspěchů na domácí značce navázali bratři po pádu železné opony starty na BMW M3 z dílen Prodrivu na tratích Mistrovství Evropy. Závěr kariéry v devadesátých letech strávil Nikolaj Bolšich v ruském okruhovém mistrovství za volantem Hondy Accord.

  Pořadatelé Edda cupu pro start této posádky připravují repliku Lady 1600 Rallye v továrních barvách, jak s ní tato posádka startovala na Rallye Tatry 1978.

  Zatím můžeme prozradit, že ruská posádka by neměla být jediná zahraniční posádka na startu RPR 2012. Pořadatelé jednají s dalšími zajímavými posádkami. Poděkování patří prezidentu ÚAMK dr. O. Vaníčkovi, který přislíbil spoluúčast na nákladech spojených s mezinárodním obsazením RPR 2012.

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007